Ja Hej!

 

Hejsan hej kära vänner och främlingar! 

Nu var det ett tag sedan. Här kommer en kort uppdatering!

Howlin, en ny låt som jag skrev med min kära svenske bror från en annan mor Sandro Cavazza är snart mixad och mastrad. Dhani Lennevald ligger även denna gång bakom prodden. Släpp ser ut att ske i början av maj månad - håll utkik! Om ni för övrigt vill höra ny, skön musik, lyssna för tusan in Sandro Cavazza. Pure magic, jag lovar. 

I andra nyheter: Jag har inlett ett nytt samarbete med en producent som heter Jason Goldman (Jason har bl.a. jobbat en hel del med Michael Bublé). Jag gillar det här projektet för jag får experimentera mina R&B/soul influenser en hel del. Dessutom leker jag med min röst på ett sätt som jag aldrig tidigare har gjort. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara stilen, det är fortfarande pop men kanske mindre ”production” involverad. Hursomhelst, vi ses ett par gånger i veckan och har som mål att spela in en EP/album. Det är ett riktigt spännande och otroligt utvecklande samarbete då jag får tillfälle att visa mer bredd. Tror att jag kan nå en annan publik genom den här musiken. Mer info om detta kommer snart! 

I övrigt rullar livet på, kan inte klaga! Slänger ut kärlek och ett STORT grattis till Siruis för vinsten i premiären. Kötta!  

Hejdå Swedes, hoppas vi ses snart! 

/ M 

 

 

HOWLIN' LIVE RECORDING

 
Photo: Bruno Justi | Nest Recorders Feb 15, 2017

Photo: Bruno Justi | Nest Recorders Feb 15, 2017

Choosing this artist life is the craziest, most important decision I've ever made. As time goes, I've come to see how music serves life just like a river delta serves the ocean; several streams, one purpose. Music to me represents streams of love, fear and acceptance. I've never been so uncomfortable in my whole life. But man, music generates growth and in the end that's what keeps me going. Striving to be better. Not perfect. Just being the best version of me. Special thanks to all you brave artists out there; you're fearless, dedicated and you keep inspiring me ♡

 

Tetris Livin'

 
Photo: Eric Wallace

Photo: Eric Wallace

Kära vänner,

Jag har tidigare sagt att den här bloggen enbart kommer att vara på engelska, men jag inser nu att jag inte alls behöver välja. Jag vill fortsätta bygga på det jag startade i fjol, målet var trots allt att hålla bloggen vid liv i minst ett år. Dessutom kräver engelska alldeles för många hjärnceller för min kära vän Maria Thurè. Med det sagt, följer här en uppdatering om vad som skett sedan sist:

Jag vet inte om jag har nämnt det här förut men - jag lever ett Tetris-liv, Tetris Livin. Jag behöver inte deala med geometriska figurer i syfta att skapa horisontell harmoni, men viss placeringsstrategi krävs. Det är ett ändlöst kalkylerande om hur jag ska få ihop det ekonomiskt; betala hyra, typ ÄTA, och samtidigt finansiera mina musikprojekt. Jobb är väldigt begränsat just nu. Lyckligtvis går det att fylla "kreativitetsbanken" på andra sätt än med sedlar. Limbo-släppet är ett sådant exempel. Det gick över förväntan och gav så mycket hjärt-och hjärnbränsle. 

Mycket av den energi jag fick av Limbo har gått till min nya singel Howlin’. Vi går snart in i mixing-stadiet och därefter är planen en musikvideo. Min förhoppning är att göra den med Eric, min vän som tar majoriteten av mina bilder. Han har hittills varit generös och jobbat gratis, men nu när det är tal om musikvideo innebär det mer jobb och kompensation är förstås ett måste. Det är ett litet frö än så länge. Beslut om detta tas inom kort. 

Howlin’ kommer även att spelas in som pianoversion. Det slog mig ganska tidigt att jag inte bara vill ge ut ”proddade” låtar. Jag vill ha det råa också. Jag vill att ni ska höra hur jag låter utan en stor produktion som backar. Jag älskar det elektroniska soundet, men det går inte att bortse från magin i en live-tagning. Studion heter Nest Recorders och är helt fantastisk. Just nu ser inspelningen ut att hända i mitten av februari. Håll utkik!

Förutom dessa inspelningar har jag spenderat väldigt mycket tid på att skriva nytt material. På egen hand och med andra artister och producenter. Jag har sjungit på ett par låter med min min vän Justin Sky som rappar. Vår session ledde i sin tur till att jag mötte en producent vid namn Jason Goldman - allt ett resultat av Limbo-släppet, som haft någon slags ringar-på-vattnet-effekt. Nya möjligheter presenterar sig sakta men säkert och såhär i efterhand är jag tacksam över att det tog den tid det tog. Tålamod räcker långt, vilket hela 2016 handlade om. 

Avslutningsvis. Jag är så sjukt exalterad över P3 spelningen som tog plats i veckan. Tack till alla er som har röstat! Om du vill rösta på Limbo loggar du in med hjälp av Facebook, Twitter eller ditt Google-konto. Sedan klickar du på hjärtat till höger om min låt. Länken finner du HÄR.  

Nu checkar jag ut. Tack igen för all kärlek. FRAMÅT! / M

 

airplay for LIMBO

 

NEWS! Limbo has been chosen for the Swedish radio show P3 Osignat - a radio show specifically for unsigned artsits. You would do me such a kindness if you voted for my song! With enough votes, "Limbo" can make to the Top 10 List, which means even more exposure.

The show airs in Sweden on Thursday January 26 (11 am PST) and voting begins on Saturday January 28. You are welcome to vote no matter where in the world you are, a Facebook or Twitter account is all that is required. The link will be up on this site soon. Until then, you are welcome to follow me on Facebook and/or Instagram for content and more updates! 

Much love / M

 

”Limbo” i P3 Osignat

 
 

Gott folk. Förra veckan loggade jag in på min mejl och såg följande:

”Hej och Grattis! Vi har valt ut din låt ’Limbo’ att spelas i Musikguiden i P3: Osignat torsdagen den 26/1.” 

Lycka! Musikguiden i P3 syftar till att ge osignade artister en chans att spelas i radio. Varje vecka spelas de tio låtarna som har fått flest röster upp i en "Topp 10"-lista. Är låten poppis kan den hänga kvar så länge som fem veckor. ”Limbo” är nu alltså med och tävlar om en plats på den här listan. Jag är i extas. Känns som jag vunnit på lotto. Jag äter det här framsteget med hela ansiktet, konsumerar varje kalori för det är bränsle. 

Med det här inlägget vill jag be er om hjälp. För att hamna på "Topp 10"-listan behöver jag röster. Gillar du ”Limbo”, tror du på mig som artist, eller bara vill vara schysst och stötta - oavsett anledning räknas din röst.  Det tar bara någon minut och det enda som krävs är ett Facebook- eller Twitterkonto. Låten spelas upp den 26 januari, efter det är det fritt fram. Håll utkik på min Facebook och Instagram, jag kommer att lägga upp länk när det är dags! 

Radio betyder exponering och exponering innebär nya möjligheter. Det kanske känns lite märkligt att det krävs ett helt kollektiv för att lyfta fram en individ, men jag vill verkligen betona att min plan är att ge tillbaka, på ett eller annat sätt. Tack för att ni konstant stöttar och pushar! Onward!

Kärlek / M