Tetris Livin'

 
Photo: Eric Wallace

Photo: Eric Wallace

Kära vänner,

Jag har tidigare sagt att den här bloggen enbart kommer att vara på engelska, men jag inser nu att jag inte alls behöver välja. Jag vill fortsätta bygga på det jag startade i fjol, målet var trots allt att hålla bloggen vid liv i minst ett år. Dessutom kräver engelska alldeles för många hjärnceller för min kära vän Maria Thurè. Med det sagt, följer här en uppdatering om vad som skett sedan sist:

Jag vet inte om jag har nämnt det här förut men - jag lever ett Tetris-liv, Tetris Livin. Jag behöver inte deala med geometriska figurer i syfta att skapa horisontell harmoni, men viss placeringsstrategi krävs. Det är ett ändlöst kalkylerande om hur jag ska få ihop det ekonomiskt; betala hyra, typ ÄTA, och samtidigt finansiera mina musikprojekt. Jobb är väldigt begränsat just nu. Lyckligtvis går det att fylla "kreativitetsbanken" på andra sätt än med sedlar. Limbo-släppet är ett sådant exempel. Det gick över förväntan och gav så mycket hjärt-och hjärnbränsle. 

Mycket av den energi jag fick av Limbo har gått till min nya singel Howlin’. Vi går snart in i mixing-stadiet och därefter är planen en musikvideo. Min förhoppning är att göra den med Eric, min vän som tar majoriteten av mina bilder. Han har hittills varit generös och jobbat gratis, men nu när det är tal om musikvideo innebär det mer jobb och kompensation är förstås ett måste. Det är ett litet frö än så länge. Beslut om detta tas inom kort. 

Howlin’ kommer även att spelas in som pianoversion. Det slog mig ganska tidigt att jag inte bara vill ge ut ”proddade” låtar. Jag vill ha det råa också. Jag vill att ni ska höra hur jag låter utan en stor produktion som backar. Jag älskar det elektroniska soundet, men det går inte att bortse från magin i en live-tagning. Studion heter Nest Recorders och är helt fantastisk. Just nu ser inspelningen ut att hända i mitten av februari. Håll utkik!

Förutom dessa inspelningar har jag spenderat väldigt mycket tid på att skriva nytt material. På egen hand och med andra artister och producenter. Jag har sjungit på ett par låter med min min vän Justin Sky som rappar. Vår session ledde i sin tur till att jag mötte en producent vid namn Jason Goldman - allt ett resultat av Limbo-släppet, som haft någon slags ringar-på-vattnet-effekt. Nya möjligheter presenterar sig sakta men säkert och såhär i efterhand är jag tacksam över att det tog den tid det tog. Tålamod räcker långt, vilket hela 2016 handlade om. 

Avslutningsvis. Jag är så sjukt exalterad över P3 spelningen som tog plats i veckan. Tack till alla er som har röstat! Om du vill rösta på Limbo loggar du in med hjälp av Facebook, Twitter eller ditt Google-konto. Sedan klickar du på hjärtat till höger om min låt. Länken finner du HÄR.  

Nu checkar jag ut. Tack igen för all kärlek. FRAMÅT! / M