jättekliv

FullSizeRenderDet är officiellt. Sommaren är här. Igår visade termometern 36 plusgrader. Varje gång jag satte mig i bilen fräste stjärten som bacon mot skinnsätet. Man slutar bry sig liksom. Samma prioritet varje år: bekvämlighet över skönhet. Så med AC:n rakt i ansiktet sitter jag här och klämmer in ett inlägg.

Veckan bara rusade förbi. Jag hade som sagt tänkt visa dig hur jag bor, men tiden räckte inte till. Så du får ursäkta, jag satsar på att visa dig mitt hood” en annan gång.

Den första nyheten jag vill dela är att jag har blivit erbjuden ett låtskrivarjobb. Det är ett jättekliv för mig som artist och rent ekonomiskt är det ett markant uppsving. Allt är i och för sig ett uppsving när utgångspunkten är noll. Men lik förbannat. Framsteg. Jag kan tyvärr inte gå in i detalj (än), men min förhoppning är att det leder till fler låtskrivarprojekt. Mer om det snart. 

Nyhet nummer två är att min musikvideo till Limbo ser ut att hända nu på fredag. Hela veckan har jag har haft möten, ringt en massa samtal och kört bild kors och tvärs för att scouta potentiella filmningsplatser. Det är mycket som ska falla på plats. Jag drabbas emellanåt av små panikattacker men försöker eliminera dessa genom att lyssna på podcaster med fokus på självhjälp. Typ don't freak out” och du är i harmoni med dig själv”-podcaster.

Musikvideon är min första som soloartist. Det känns verkligen på riktigt nu. Det hela började med att jag spelade upp Limbo för min vän Tom Curran (tomcurran.com). Han älskade den och var helt pepp på att göra musikvideon. Vilket är helt sjukt förstås. Jag har en enorm respekt för den här mannen. Han har 30 års erfarenhet i branschen som Director of Photography” och har bl.a. vunnit en Emmy. Hans kameror är top-notch och hans kunskap oändlig. Eftersom vi har en väldigt begränsad budget är det inte fråga om en galen musikvideo med en massa effekter. Vi kör enkelt. Teamet vi har satt ihop består dels av mina vänner, dels några av hans anställda. Utöver det är det inhyrt folk. Bland annat känner han sminkösen som jobbar på The Late Late Show with James Corden. Så hon kommer att sminka mig och fixa mitt hår. Wow.

Alldeles strax måste jag sätta mig och göra lite outfit research. Som det ser ut nu verkar det bli fyra olika scener så jag måste klura lite på vad som passar. Det kommer bli mycket ringa runt och fråga kompisar om de har kläder som jag kan få låna. Jag har en stylist-vän här som faktiskt också är från Sverige. Hon är helt magisk, kanske kan fråga henne också. Måste göra en lista. Alla som känner mig vet att jag inte kan leva utan mina listor. Listor for life. 

Slut för idag, tack för idag. Uppdaterar i veckan om jag hinner!

Kärlek / m